Gå til Forsiden
Marinavejen 6
5300 Kerteminde

mail@kerteminde-kajak.dk
Gå til Forsiden
    




   
Glemt el. Ret pasword
 
Nyhedsspalten
Pas på - hvis du ror om vinteren

Vi er overgået til vintertid, vi har holdt standerstrygning, vandet er blevet koldt og nu gælder sikkerhedsbestemmelserne for vinterroning - se på hjemmesiden under "Regler/politikker".

Du skal blandt andet have våddragt eller tørdragt på, hvis du vil afsted om vinteren og så have tilstrækkeligt med tøj på, ekstra tørt tøj i en vandtæt pose og noget varmt at drikke. 

Og så er det meget vigtigt, at du undersøger vejrudsigten, at du ror meget kystnært, og at du ror sammen med andre, så du ikke kommer i vanskeligheder.

Vandet er nu så koldt, at hvis du falder i/vælter uden dragt på, så vil du komme til at trække vejret ind i løbet af ca 6 sekunder på grund af en refleks, som du ikke kan styre. Har du hovedet under vandet, så du trækker vand ind, så dør du meget hurtigt (20 sekunder).

Det kan faktisk også ske i en våddragt, hvis hoved, arme og overkrop ender i det kolde vand på en gang, hvis du vælter. Så kan det udløse refleksen, så du ikke kan holde vejret.

Det eneste sikre er at være iført en tørdragt. 

Hvis du gerne vil fortsætte med at ro om vinteren , så vil jeg opfordre dig til at tage med på Vinterteknik/teknik3 om vinteren. Her får du mere at vide om det at ro sikkert om vinteren og øver jer i redninger i koldt vand. der kommer også et foredrag om hypotermi på en klubaften i løbet af vinteren.

Med venlig hilsen
19, Udmeldt
Oprettet: 02-11-2017 22:28
Udløber : 31-12-2017 23:59
Retur