Gå til Forsiden Gå til Forsiden
    Nyhed
     Kerteminde Kajakklub
Marinavejen 6
5300 Kerteminde
Mobilepay: 55632
Nyhedsspalten
Sommertur - Milos 1

Det første hold på 14 fra Kerteminde Kajakklub har været på Milos på en dejlig tur, hvor vi virkelig kom i kajak og fik prøvet os af på Middelhavet.

På vejen derned blev flyet fra Athen til Milos aflyst om fredagen på grund af stærk blæst, og vi fik en ekstra overnatning i Athen, en stressende tur i minibus til havnen i Piræus og en meget vippende tur i 4 timer i bølger på op til 2 - 3 meter lørdag formiddag med hurtigbåden til Milos. Noget af en oplevelse på havet. Sjovt for nogle og meget lidt sjov for andre. Men Rod var klar med en kajaktur allerede lørdag eftermiddag, og alle 14 var med.

Det, der gjorde størst indtryk, var nok de flotte kyster, som vi roede langs med fantastiske klippeformationer, der er meget høje og bratte , masser af sjove skær og bølger at ro indenom, og huler til at ro ind i og synge vort hjemlands vemodige sange i.

De fleste dage havde vi en del blæst på op til 12-16 m/s, som var en udfordring og gav bølger på op til 1½-2 meter ind imellem – andre steder var vandet helt fladt og godt til snorkeldykning, rul og redninger.

Blæsten blev fint håndteret ved, at de fleste roede i 2-er kajakker, hvilket giver større kraft, når vi skulle op mod vinden. Det var især omkring odder og hjørner, hvor vi pludselig sad i rigtig hård vind, når blæsten slog ned fra højderne. Vandet blev målt til 26 grader og luften var det samme.

Mad på stranden, et æsel, god mad om aftenen og Milos, der er en rig ø, der lever af turister og minedrift, og ikke, som jeg troede, af landbrug og fiskeri. Øen er tæt ved at være ørken på grund af mangel på nedbør undtagen om vinteren. Havet er også lidt af en ørken, men dejligt blåt og gennemsigtigt, fordi det er fri for næringsstoffer og plankton. Bivejene og udlejningsbilerne er ikke altid så gode, som vi er vant til. 
Med venlig hilsen
19, Gorm Rønved Larsen
Tlf.: 27 59 04 52
e-mail: gorm.larsen@exito.dk
Oprettet: 04-09-2017 08:30
Udløber : 30-09-2017 23:59
Retur