Gå til Forsiden Gå til Forsiden
    Nyhed
     Kerteminde Kajakklub
Marinavejen 6
5300 Kerteminde
Mobilepay: 55632
Nyhedsspalten
Bedre turledelse

Mandag den 1. maj var sidste dag for turlederkurset. Vi har nu gennemført kursus på 2 x 3 timer om det at være turleder, og der er i 2017 uddannet 15 turledere, hvoraf ca halvdelen var nuværende turledere og halvdelen var nye. To dejlige aftener i godt selskab om noget, der er vigtigt for os alle, og så var der jordbærtærte og nøddetærte til kaffen.

Vi har snakket om, hvad der er god praksis som turleder, om forberedelse, om turguide kontra turleder, hvad der er godt at have med som turleder, om gruppens sammensætning og deltagerforudsætninger, om kommunikation med gruppen og mulighederne for at tilkalde hjælp udefra, om en god nødhavn, om hvor vigtigt det er at sikre deltagerne en god oplevelse, om "de farlige steder" i vores rofarvand, om roller og om tæt-på-hændelser. 

Lars Hugo og Gorm var undervisere på kurset, og vi har brugt en blanding af foredrag/oplæg, dialog i hele gruppen, arbejde i små grupper og individuelt arbejde. Praktisk turledelse fx i form af cases kommer vi til at arbejde med på teknik 3 fremover. Kurset blev afsluttet med uddeling af et kursusbevis til alle deltagerne.

Det er andet år, at vi gennemfører et turlederkursus i Kerteminde Kajakklub og efter deltagernes tilbagemelding skal vi også lave et i 2018, og måske også lave en evaluering af vores turledelse til efteråret - hvad gik godt og hvor kunne vi gøre det bedre. Det er anbefalingen, at hvis man vil være turleder i Kerteminde, så er det godt at være med på kurset hvert eller hvert andet år - og så i øvrigt deltage på vore ture og klubroninger. 

Følgende var på kursus og har dermed friske turlederkompetencer:

Peter Bundgaard, Anne-Birgitte Skaalum, Charlotte Gaarsted, Ole Bagger, Stefan, Søren Ørskov, Martin, Sune, Lotte Pedersen, Lise Lins, Merete, Lone Kondrup, Marianne Bjerg, Mikael Andersen og Helle.

Nu er det bare med at få sat de mange turledere på "opgaver", så vi kan indhente erfaringer. De nye turledere kan fra start fx påtage sig turledelse på en madpakketur, på en grøn klubtur om onsdagen eller søndagen eller turledelsen om torsdagen til "Roning med instruktør".   

 
Med venlig hilsen
19, Gorm Rønved Larsen
Tlf.: 27 59 04 52
e-mail: gorm.larsen@exito.dk
Oprettet: 02-05-2017 07:16
Udløber : 30-06-2017 23:59
Retur